Ook zo benieuwd naar de verbouwing van Op de Kamp? We houden je op deze plek op de hoogte van de ontwikkelingen.

We zijn verheugd om jullie op de hoogte te stellen van het renovatieproject van winkelcentrum Op de Kamp in Landgraaf. Dit project heeft tot doel het vernieuwen en upgraden van ons geliefde winkelcentrum, om zo een moderne en aantrekkelijke winkelomgeving te creëren waar iedereen van kan genieten. Zo wordt de bestaande tegelvloer geheel vervangen, het installeren we duurzame LED-verlichting in de passages en entrees, worden de winkelpuien in moderne kleurstelling gebracht en wordt de huidige beplating van de luifel geheel vervangen. Daarnaast is er ook aandacht voor het toevoegen van groen middels bomen en groene wanden! Met deze renovatie streven we ernaar om een moderne en aantrekkelijke winkelomgeving te creëren waar zowel de winkeliers als de omwonenden van kunnen genieten. 

Tijdens de werkzaamheden kan het zijn dat je enige overlast ervaart. We doen echter ons uiterste best om eventuele hinder tot een minimum te beperken. Zo worden de werkzaamheden buiten drukke winkeltijden gepland en worden er geluidsbeperkende maatregelen genomen.

Alle winkels blijven tijdens de uitvoering bereikbaar en geopend zoals je gewend bent! Tijdens de werkzaamheden kan er sprake zijn van veranderingen in de toegankelijkheid van het gebied. Dit kan betrekking hebben op tijdelijke afsluitingen van bepaalde delen van het winkelcentrum of omleidingen voor voetgangers. Er zal echter altijd gestreefd worden naar het minimaliseren van hinder en het waarborgen van een veilige doorgang voor bezoekers.

De planning van de werkzaamheden loopt van juli tot en met maart 2024. We willen je erop wijzen dat er tijdens de bouwvak en de feestdagen tussen Sinterklaas en Oud & Nieuw geen werkzaamheden zullen plaatsvinden, zodat de overlast voor winkeliers tot een minimum beperkt blijft en je maximaal van het winkelcentrum gebruik kunt blijven maken, ook in de drukke periodes.

Onderstaand tref je actuele updates aan van de werkzaamheden.

 

22 november 2023

Binnenkort is het zover! De renovatie van de Vivaldi- en Rossinipassage is bijna voltooid, en op 15 december opent Lidl de deuren van de splinternieuwe winkel. De werkzaamheden aan de Paganinipassage beginnen in het nieuwe jaar. Als verrassing is de groene wand al geïnstalleerd, en hoewel de laatste hand nog gelegd moet worden, is het al een opvallend verschil. Wat vinden jullie van deze groene toevoeging? Samen werken we aan een groener Op de Kamp, en we zijn trots op het resultaat!

20 oktober 2023

De passage tussen Shoeby en de Jumbo is bijna voltooid, inclusief de nieuwe reclameborden. De vloer in de passage tussen De Heeren en Voncken is ook bijna gereed. En wat schiet de bouw van Lidl al goed op! Afgelopen donderdag vond de symbolische eerste steenlegging plaats bij Lidl, die haar deuren op 15 december zal openen. Ondanks de drukte blijven de verkoopactiviteiten doorgaan, zij het met wat manoeuvreren tussen de gangpaden. Het publiek is enthousiast over de nieuwe kleur, hoewel de vloer soms wat sporen van de werkzaamheden vertoont, wat we later zullen aanpakken. We kijken uit naar de voltooiing van de verbouwing en kunnen niet wachten om het winkelcentrum binnenkort weer in volle glorie te presenteren.

19 september 2023

De afgelopen weken heeft de aannemer hard gewerkt! De entree bij Hendriks Bloemen en Shoeby heeft een frisse nieuwe kleur gekregen, de nieuwe vloer is gelegd en de gloednieuwe verlichting is al te bewonderen. Het zal niet lang meer duren voordat de oude verlichting definitief verdwijnt en de nieuwe lampen gaan schitteren…
In de Vivaldipassage is de nieuwe vloer ook al goed zichtbaar. We bevinden ons nu in de laatste fase van de vloerwerkzaamheden. Deze week en het begin van de komende week wordt de vloer voltooid en zal de passage weer normaal toegankelijk zijn. De voorbereidingen voor de nieuwe houten beplating zijn al in volle gang. Na volgende week worden deze geplaatst en zal de schilder aan het werk gaan.
Deze week beginnen we ook met de vervanging van de beplatingen in de Rossinipassage. Tijdelijk zullen de oude beplatingen en reclame-uitingen verdwijnen, maar we willen benadrukken dat de winkels gewoon geopend blijven!
We willen graag van deze gelegenheid gebruikmaken om iedereen te bedanken voor hun begrip en medewerking. Het verbouwen gaat nu eenmaal gepaard met wat overlast, maar we waarderen uw geduld enorm.

18 augustus 2023

De bouwvak loopt bijna ten einde! Vanaf komende maandag, 21 augustus, begint de aannemer met de renovatie van het eerste gedeelte (ter hoogte van de Jumbo) van de Vivaldipassage. Als eerste zal de beplating worden vernieuwd. Tijdens de werkzaamheden blijven alle winkels zoals gebruikelijk bereikbaar en blijft de Vivaldipassage toegankelijk zoals je gewend bent.

Bovendien zullen de werkzaamheden aan de entree bij Hendriks Bloemen en Shoeby ook worden voltooid: de laatste beplating wordt geplaatst, waarna de schilder de afwerkingen zal aanbrengen. Zodra de entree een nieuwe, frisse kleur heeft gekregen, zal er als laatste stap ook nieuwe verlichting worden geïnstalleerd. Nog even geduld! 🔨💡

24 juli 2023

Met de vakantie voor de deur wordt er deze week nog hard gewerkt om de entree bij Hendriks en Shoeby af te ronden. Op dit moment zijn we bezig met het vervangen van de tweede helft van de vloer. Hierdoor is de helft van de entree afgezet, maar is het winkelcentrum gewoon bereikbaar! Later deze week worden ook de houten panelen op de luifels gemonteerd.

Vanaf komend weekend gaan we even genieten van de bouwvak van 3 weken om uit te rusten en op te laden. Maar wees gerust, na de vakantie gaan we met frisse energie verder. We ronden het schilderwerk van de entree af en hangen de nieuwe, moderne verlichting op om het helemaal af te maken.

7 juli 2023

In de afgelopen periode is de vloer in de entree bij Ut Sonneklukske en Foto & Kadoshop al geheel vernieuwd! Op dit moment wordt er gewerkt aan de nieuwe vloer in de entree bij Shoeby en Hendriks Bloemen. Volgende week wordt ook de nieuwe beplating gemonteerd en wordt het bouwterrein weer opgeruimd voor de zomervakantie. Na de bouwvakantie wordt gestart met de schilderwerkzaamheden in deze entree, waarna ook de verlichting als laatste zal worden gemonteerd.

Na de bouwvak starten we voor het eerst binnen in de passages. We starten in het midden (het atrium) en werken vanuit daar richting de verschillende entrees. De detailplanning wordt 1-op-1 met alle winkeliers voorafgaand aan de werkzaamheden besproken. Zodra de vloer erin zit, worden ook de puien en luifels aangepakt.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over het renovatieproject van winkelcentrum Op de Kamp? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!